26 Syawal 1445  |  06 May 2024

Majlis Pelancaran Program Sumbangan Dana / Wakaf Al-Quran

IMG 4662

Majlis Pelancaran Program Sumbangan Dana / Wakaf Al-Quran kepada masjid, surau Jumaat, surau, sekolah dan pihak-pihak yang terkesan musibah banjir telah diadakan di dewan solat utama. Majlis dimulakan dengan ucapan aluan oleh YBhg. Datuk Hj Mohd Ajib bin Ismail, Pengarah, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) dan seterusnya ucapan perasmian oleh YBhg. Tan Sri Dr. Hj Mohd Daud Bakar, Pengerusi, Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP). Yg.brs Haji Muhyidin bin Aziz@Saari, Imam Besar Masjid Wilayah Persekutuan turut mengiringi beliau bersama Pengarah JAWI melancarkan gimmick perasmian program tersebut di atas pentas. Pada majlis tersebut turut diadakan sesi penyerahan “mock check” sumbangan dari Dato’ Khay Ibrahim, Masjid Jamek Kg. Baru, Pusat Pungutan Zakat dan Wakalah Zakat, Lembaga Tahun Haji, Masjid Wilayah Persekutuan dan Pengerusi MAIWP. Majlis diakhiri dengan tazkirah ringkas oleh YBhg. Tan Sri Dr. Hj Mohd Daud Bakar sebelum masuknya waktu solat Jumaat.

IMG 4564 IMG 4575

IMG 4592 IMG 4647