Forum Khas Muslimat : Wanita Muslimah Sejahtera Ummah 2018

IMG 9599

12.11.2018

Masjid Wilayah Persekutuan (MWP), Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) telah menganjurkan Forum Khas Muslimat : Wanita Muslimah Sejahtera Ummah 2018. Program ini telah dihadiri seramai 700 peserta yang terdiri daripada kakitangan Kerajaan, Swasta dan Orang Awam sekitar Wilayah Kuala Lumpur dan Selangor

IMG 9606 IMG 9641

IMG 9659 IMG 9687

Program dimulakan dengan majlis perasmian yang telah disempurnakan oleh YBHG. TUAN HAJI MOHD AJIB BIN ISMAIL, PENGARAH, JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN (JAWI). Majlis diteruskan dengan pembentangan kertas kerja SLOT 1: CONTOHILAH DIA WAHAI WANITA telah disampaikan oleh Al-Fadhilah Ustazah Fatimah Syarha binti Haji Mohd Noordin dan SLOT 2: WANITA SYURGA BIDADARI DUNIA telah dikupas oleh Al-Fadhilah Prof. Madya Dr. Nik Salida Suhaila binti Nik Saleh. Program ini berakhir dengan SLOT 3 : yang bertajuk MENYUSUN LANGKAH PERBAIKI TINGKAH yang telah disampaikan oleh Al-Fadhil Ustaz Muhammad Hafiz bin Mohd Haneefa (PU Hafiz) yang merupakan juara Pencetus Ummah Musim 1.

Semoga program seumpama ini dapat melahirkan sebuah generasi terbilang, mantap dari sudut akhlak dan nila-nilai terpuji dengan kata lain melahirkan wanita syurga.