Majlis Mahabbah Aidil Fitri Bersama Madrasah Tahfiz Hashimiah

IMG 5236

12.7.2018

Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (MWP) menerusi Masjid Wilayah Persekutuan (MWP) telah menganjurkan Program Aktiviti Disayangi Siri 3/2018 – Majlis Mahabbah Aidil Fitri Bersama Madrasah Tahfiz Hashimiah, Pusat Bandar Utara Selayang. 

IMG 5177IMG 5184

IMG 5186IMG 5199

IMG 5221IMG 5261

Madrasah ini mempunyai 230 orang pelajar daripada kalangan anak-anak pelarian Rohingya dan Myammar. Seramai sepuluh (10) orang pegawai dan kakitangan Masjid Wilayah Persekutuan yang diketuai oleh IMAM BESAR MASJID WILAYAH PERSEKUTUANY.BHG. TUAN HAJI ZAKARIAH BIN ISA telah turut serta dalam program tersebut.

Program dimulai dengan bacaan doa oleh Ustaz Hasnan Saidin kemudian diikuti dengan ucapan aluan oleh Y.Bhg. Tuan Haji Zakariah bin Isa.   Seterusnya beliau turut menyampaikProgram dimulai dengan bacaan doa oleh Ustaz Hasnan Saidin kemudian diikuti dengan ucapan aluan oleh Y.Bhg. Tuan Haji Zakariah bin Isa.   Seterusnya beliau turut menyampaikan sumbangan barangan keperluan kepada penghuni iaitu sebanyak 70 Helai Tuala, 10 Unit Toto Narita, 6 Dozen Pinggan, 6 Dozen Gelas, 6 Dozen Sudu, 5 unit mangkuk,1 Unit Periuk dan 10 paket kerepek.

Semoga usaha seumpama ini dapat menanamkan sikap prihatin dan menyemaikan rasa kasih sayang di kalangan masyarakat terhadap golongan ana-anak yatim dan anak fakir miskin.an sumbangan barangan keperluan kepada penghuni iaitu sebanyak 70 Helai Tuala, 10 Unit Toto Narita, 6 Dozen Pinggan, 6 Dozen Gelas, 6 Dozen Sudu, 5 unit mangkuk,1 Unit Periuk dan 10 paket kerepek.

Semoga usaha seumpama ini dapat menanamkan sikap prihatin dan menyemaikan rasa kasih sayang di kalangan masyarakat terhadap golongan ana-anak yatim dan anak fakir miskin.