Program Ziarah Mahabbah Ke Hospital Kuala Lumpur (HKL)

IMG 2369 copy

25 JANUARI 2018 | 08 JAMADILAWAL 1438H ( KHAMIS ) Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan menerusi Masjid Wilayah Persekutuan (MWP) telah menganjurkan Program Ziarah Mahabbah Ke Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Seramai 10 orang pegawai dan kakitangan MWP yang diketuai oleh Tuan Haji Yusof bin Mamat, Timbalan Pengarah (Operasi), JAWI yang diiringi oleh TUAN HAJI ZAKARIAH BIN ISA, Imam Besar MWP telah menyertai program ini. Program dimulai dengan majlis beramah mesra dengan YBRS. DR. ROSNAWATI BINTI YAHYA, Pakar Perunding Nefrologi HKL serta pegawai dan kakitangan HKL.

Kemudian diikuti dengan sesi penyampaian sumbangan telekung dan sejadah sebanyak 106 helai kepada pihak hospital untuk ditempatkan di surau-surau HKL. Seterusnya program diteruskan dengan sesi lawatan ke Wad Nefrologi Dewasa dan seramai 75 pesakit telah menerima cenderahati daripada MWP. Program berakhir dengan sesi bergambar kenang-kenangan bersama pegawai dan kakitangan hospital.

Semoga program seumpama ini dapat menanam sikap prihatin di kalangan pegawai dan kakitangan JAWI amnya dan warga MWP khususnya untuk terus membantu golongan yang memerlukan.

IMG 2292IMG 2293 copy

IMG 2313IMG 2351

IMG 2327IMG 2355 copy