Sambutan Idul’adha 1434H

15.10.2013

Bersempena dengan Sambutan Idul’adha 1434H, Masjid Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (MWPKL) telah mengadakan Program Ibadah Qurban 2013 bertempat di perkarangan Anjung A, MWPKL. Sebanyak 11 ekor lembu dan 3 ekor kambing telah dikorbankan pada hari tersebut secara gotong-royong dengan melibatkan lebih kurang  200 orang petugas .  Program tersebut juga turut dihadiri oleh Yg. Bhg. Dato’ Hj. Othman bin Mustapha,  Ketua Pengarah  JAKIM  merangkap Pengerusi Jawatankuasa MWPKL. Pada penghujung program tersebut Yg. Bhg. Tuan Hj. Zakariah bin Isa, Imam Besar MWPKL turut sama membantu para petugas program mengedarkan daging-daging korban  kepada para jemaah yang hadir.

15.10.2013