Program Penyampaian Bantuan di PPS Sekolah Kebangsaan Kampung Sg. Penchala


 IMG 3718

21.12.2021

Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) dengan kerjasama Masjid Wilayah Persekutuan telah mengadakan Program Mosque Care Programme bagi menyantuni dan menyampaikan sumbangan makanan sarapan pagi serta bantuan barangan kebersihan diri dan kelengkapan ibadah kepada penduduk-penduduk yang terkesan akibat tanah runtuh di Kampung Sungai Penchala, Jalan Damansara, Kuala Lumpur.

Majlis dimulakan pada jam 7.45 pagi dengan ucapan aluan pengacara majlis dan doa, Seterusnya ucapan daripada YBhg. Tan Sri Dr. Hj Mohd Daud Bakar (Pengerusi, Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan MAIWP). Turut Hadir YBhg. Datuk Hj Mohd Ajib bin Ismail (Pengarah, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan JAWI), YBhg. Tuan Haji Muhyidin bin Sa’ari@Aziz (Imam Besar Masjid Wilayah Persekutuan) dan Tuan Haji Mohd Ali b Jaafar (Pengerusi Masjlis Perwakilan Penduduk Kg Sg Penchala) bagi mengiringi Pengerusi MAIWP.

250 orang mangsa yang terlibat akibat tanah runtuh telah menerima sumbangan daripada Masjid Wilayah Persekutuan, JAWI Food Bank dan Sahabat MAIWP berupa makanan sarapan pagi dan alatan kelengkapan kebersihan seperti ubat gigi, berus gigi, sabun mandi, lampin pakai buang, toto, kain pelikat, kain batik dan sebagainya.

Semoga mangsa-mangsa yang terlibat akibat tanah runtuh serta banjir di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor sabar di atas ujian ini serta dipermudahkan segala urusan mereka.

IMG 3699 IMG 3731

IMG 3755 IMG 3766